new year’s gift: me singing a song

Well, this is my first post in 2013, so HAPPY NEW YEAR!!

As a gift, I’d love to share this song to you.

Kaya G Enam – Aldee & Tiara

It is cover from Far East Movement’s Like A G6. Actually, this song was recorded back on April 2012. My friend, Aldi Ramadhika, is so creative and has a big passion in music. So, in between his works, he still manage to record and edit songs. Aldi asked me to sing the chorus, and I said yes because this is a rare opportunity. Hahaha. I’m not a singer and I don’t have great voice so I can’t see myself doing something like this again in the future. Hahaha.

Although, Aldi asked me to sound a little bit sexy and the lyrics itself represent a bad habit, trust me; I’m a good girl. Hahaha. I don’t even know how someone can be “melayang kaya G enam”

Here it is, the link to download the song: http://www.mediafire.com/?gh3v5p9u83p331r

I hope you enjoy my first (and only one) recorded singing experience.

quoting a song

all hail song composer. berkat mereka, mengekspresikan perasaan jadi lebih mudah. jatuh cinta, putus asa, menyimpan perasaan, marah, protes pada negara, dukacita. Semuanya deh.

iya sih, penulis juga memanfaatkan perasaan perasaan tersebut untuk diwujudkan dalam bentuk buku, film, sinetron, iklan, apapun. tapi tetap saja, saya pribadi melihat bahwa lirik lagu menjadi lebih mudah dan lebih pas sebagai sarana pencurahan isi hati. lebih lagi bila si lirik lagu tidak secara eksplisit menggambarkan apa yang sedang dialami. wah lebih dalem tuh.

masalah muncul ketika saking implisit-nya lirik lagu ini justru maksud sebenarnya gak sampai. semacam #nomention ya kalau di twitter. atau sebenarnya kita cuma lagi suka dengar lagu itu, tapi karena liriknya menjurus kemudian dikira lagi galau atau justru lagi jatuh cinta. hihi.

yeah, setelah baca ulang posting ini kenapa terasa dangkal ya? Haha biarlah. Anggap saja bagian dalamnya udah dikhususkan buat TA #pencitraan. Sesungguhnya sih ini bentuk kegelisahan di malam hari saja karena mau nge-quote lirik sebuah lagu yang rasanya pas sekali untuk perasaan beberapa waktu lalu. Tapi kalau dipost nanti dikira masih galau hahaha.

Definisi ‘menarik’

Sebagai penyeimbang, ini pendapat saya.

Perempuan yang ‘hot’ alias menarik adalah perempuan yang sedang melakukan hal yang menjadi passionnya dan menjalankannya dengan sepenuh hati

Pasti klop banget kan tuh kalo ketemu?

Asalkan

Dengan banyaknya berita buruk di setiap pojok bumi, perang di seberang, prasangka di setiap ucapan; pantas bukan bila aku menginginkanmu?

Dengan menghantuinya benci tanpa melirik cinta di tempat yang begitu dekat, wajar kan aku ingin tahu bahwa kamu selalu disitu?

Dengan perihnya sakit dan terbungkamnya mulut, bolehkah aku berharap agar selalu ada kamu?

Dengan meletup letupnya perasaan, banyaknya tantangan, dan luasnya dunia; bukankah aku harus memilikimu untuk pulang?

Semua sulit tapi aku tidak ingin mengeluh. Semua berat tapi aku tidak ingin menyerah. Semua ingin kulaukukan tapi aku  tidak ingin lupa asalku. Semua ingin kujalani asalkan ada kamu yang menggenggam tanganku dan tersenyum saat aku menoleh.

Itu saja.

Masa depan, menjadi optimis, & HIMYM

Baru saja selesai menonton How I Met Your Mother S07E20.

Di situ Ted, Marshall, & Barney melihat momen momen hidup mereka tiap 3 tahun dari tahun 2000 hingga 2012. And it showed how Ted always be the optimistic one. He’s feeling sure that he’ll marry someone in the next three years, has a settle job, and lives happily. Walaupun ternyata di tahun 2003 dan seterusnya, mimpinya gak jadi kenyataan (justru malah kebalikannya yg terjadi), he never gives up.

This episode convinces me more about how I and Ted are so much alike.

Banyak yang bilang kalau tokoh Ted di HIMYM adalah yang paling biasa atau kurang berkarakter. But from the very beginning, I feel like seeing myself in Ted. From how he said “I love you” to Robin, how he plan to have 2 children (girl & boy), how he bought his future house, and how he always think that his current girlfriend is the one.

Beberapa hari yang lalu, saya secara impulsif merencanakan masa depan (weird, huh?). I was explaining my plan to the person who I thought may have the same dream with me. In the end, I have to admit that it was too impulsive. That person told me not to plan too much about the future and just live in the present.

But, this is the way I am.

The hopelessly romantic me.

The one who always optimistic about her future despite the fact that reality constantly crush her imagination one by one.

Ted said:

I can’t do this anymore. I can’t keep smiling and being optimistic all the time when all the evidence points to the contrary”

 

Negativity is contagious

Several days ago, I was in my PMS mood. That’s the worst mood in a month. Everything in my life was wrong. All of my friends were wrong. They said one word and it was wrong. Aaaargh, that was absolutely not a really good time. But, it was couple days in a month. It means nothing because that’s my hormone’s talking. And, I’m not gonna talk about that in this posting.

I’m just saying that when I was in my PMS mood (which makes me very very negative), I tend to avoid people. Being negative is irritating. You can only see the bad version of anything. You make boundaries in your mind. It’s like if you don’t do this, then you’re wrong. You don’t try to see a thing from other’s point of view.

The worst thing about negativity is how contagious it is.

Once it spreads, you will have a hard time to avoid it. People around you will talk about how bad that thing is without trying to see it from other’s point of view. You can choose whether stay with those people or take a step away for a while. I choose to step away from them for a while. It doesn’t mean I don’t wanna be friends with them. It’s just I love being positive.

Thanks to my mom who always remind me for being a positive and open minded person. Those are the key to a happy life.

null
Picture from here

the little things

SMS selamat pagi saat membuka mata.

Pinjaman jaket di malam hari.

Sepotong kue di siang hari yang random.

Ucapan “maaf ya”

Nemenin pulang sampai nyebrang jalan dulu.

Lagu yang diputar di mobil saat nganterin pulang.

I’m easy to please. Saya mudah dibuat tersenyum dengan hal hal kecil. Saya menghargai hal hal kecil. Saya tidak mudah melupakan hal hal kecil yang membuat saya bahagia.

And it works vice versa.

Little things can annoy me. Hal kecil sesimpel suara “ngiiiing” di speaker, kertas yang terlipat tidak pada seharusnya, hingga email di pagi hari.